Bridge Command Forum

Support => Bridge Command General Support => Topic started by: hhandresen on April 02, 2021, 07:39:48 PM

Title: AIS - Something is working, but ships wont show up in BC
Post by: hhandresen on April 02, 2021, 07:39:48 PM
Hi,

I got AIS up and running and have a World in the area of receiving AIS targets.
In Map Controller I can see the targets, but I don't find out how to link them to BC.
I created all the targets in othership.ini (and can see them in the BC but they are not mooving)

Please advice.

Number=1
Type(1)="Alkmini"
InitLong(1)=8.4233
InitLat(1)=55.4718
mmsi(1)=2190045

Number=2
Type(2)="Alkmini"
InitLong(2)=8.442
InitLat(2)=55.4615
mmsi(2)=219000603

Number=3
Type(3)="Alkmini"
InitLong(3)=8.4397
InitLat(3)=55.4608
mmsi(3)=219000604
Title: Re: AIS - Something is working, but ships wont show up in BC
Post by: hhandresen on April 02, 2021, 10:19:25 PM
Finally I got it to work - My mistake I had already put in the MMSI-Number in othership.ini So could not map it in Map Controller.

I will suggest an update so it will map automatically if MMSI match :)

Or even better - what about autocreation of MMSI targets ??

Thanks for the very nice simulator.

/Henrik
Title: Re: AIS - Something is working, but ships wont show up in BC
Post by: forum_admin on April 02, 2021, 10:54:00 PM
Thanks for the update. I'll check why they don't automatically match.
Title: Re: AIS - Something is working, but ships wont show up in BC
Post by: hhandresen on April 04, 2021, 08:57:09 PM
Hi,

I found out that if othership numbers are max 38, ais target will automatically pair up - but if 39 it will not math, and if 40 and more, othership will not show up in map controller at all.

Hope you can use the information :)

/Henrik